Стартира платформата“Граждани с мисъл“

0
477
Парламентарни избори 2021#

Стартира нова безплатна инициатива за гражданско образование с името „Граждани с мисъл“, съобщи Венко Добрев, създател на платформата.

Целта на инициативата е да популяризира важни теми, свързани с правната, гражданската, финансовата и медийната култура на разбираем език чрез кратки видеа с експерти в социалната мрежа Facebook. 

Платформата носи името „Граждани с мисъл“ и цели повишаване на осведомеността на българите за проблеми и въпроси, които ги засягат като граждани.

Част от вече разглежданите теми са свързани със съвети за безопасност при ходене на протести, разяснение относно процесите и стъпките при евентуална оставка на правителството, както и за това какво да правим ако попаднем в неприятната ситуация да бъдем жертви на полицейско насилие. 


Всички материали на страницата имат обяснителен и пояснителен характер и нямат за цел да бъдат предмет на политическа агитация или да правят внушения спрямо българските институции. Към момента инициативата се радва на голям интерес и заснетите видеа са гледани от над 1200 души. 

Предстоящите теми  ще бъдат свързани с работата на българските институции и това за какво гражданите могат да се обръщат към тях. Можете да последвате страницата на „Граждани с мисъл“ във Facebook  на адрес:

  https://www.facebook.com/societyevolution