Съветите на G Point: Ако вярвате в тези 5 мита за слънцезащитата – може да имате проблем!!!

0
1557
Парламентарни избори 2021#

Ако трябва да изберем един единствен продукт, който да използвате всеки ден за красива и здрава кожа, то това би била слънцезащитата. Лудост или не слънцето е отговорно на 70% за стареенето на нашата кожа. Голяма част от дамите смятат, че слънцезащитата се използва само лятото или по време на почивка за да се предпазят от изгаряне.

ТОВА НЕ Е ВЯРНО!


Как действа слънцезащитата всъщност?

С помощта на слънцезащитен крем ще предпазите кожата си от мощните слънчеви лъчи. Това, което много хора не осъзнават, обаче е, че има два вида UV лъчи, UVA и UVB, и трябва да сте сигурни, че сте защитени едновременно от тях.

По какво се различават:

UVB: UVB лъчите са пряко отговорни за слънчевото изгаряне,пигментациите, зачервяването  и UVB радиация и са причина за рак на кожата. SPF (слънцезащитен фактор) ви помага да блокирате UVB лъчите, и колкото по-висок е SPF, толкова по-силна ще бъде защитата.

UVA: UVA лъчите се считат за по-опасни от UVB, тъй като те проникват по-дълбоко, въпреки че когато сте на слънце, всъщност не можете да ги усетите. Именно тези лъчи са основната причина за дълготрайни увреждания на кожата, като фини линии и бръчки и разрушаването на колагена, което води до увисване на кожата – те също причиняват определени видове рак на кожата. UVA лъчите са основните лъчи в солариумите и могат да преминават през стъкло и облаци. Така че, когато търсите защита от слънцето, уверете се, че тя има 4-5 звезден UVA рейтинг, защото SPF не ви предпазва от UVA лъчи

И така всеки ден…..

Независимо дали отивате на плажа или просто трябва да пътувате до работа, трябва да нанасяте слънцезащитен крем на лицето, ушите и шията всяка сутрин. Когато прекарвате целия ден на слънце,  трябва да прилагате отново слънцезащитния крем на всеки два часа като минимум, тъй като обикновено прилагате много по-малко като количество, отколкото се използва по време на лабораторните тестове – което означава, че може да използвате SPF 30 ,но ефекта да е на  SPF 15. Така че не само трябва да се намазвате на всеки два часа, но също така да използвате достатъчно продукт.

Използвайте слънцезащитен крем, преди да отидете на слънце…

Винаги трябва да нанасяте слънцезащитен крем 20 минути преди да изложите кожата си на слънцето, тъй като отнема горе долу толкова време  време, за да се абсорбира.

И въпреки, че звучи прекалено – използвайте и балсам за устни с SPF

Ето ги и митовете, които искаме да разбием:

„Колкото по-скъп е продукта, толкова по-добра защита“ – Смятаме,че скъпата марка не е това,което трябва да ни води при избора на правилен продукт. Както вече обеснихме най-основното в избора трябва да е продукт, който не само има SPF (за  защита срещу изгарянето с UVB лъчи),но и този с поне 4 звездна  UVA защита.

„Предварителната подготовка на кожата със солариум, намаля вероятността за изгаряне“ – тази „подготовка“ на кожата, може да нанесе повече щети от колкото ползи .Колкото и модерни да бяха солариумите преди 10 години, сега Световната здравна организация ги квалифицира като една от най-опасните форми на радиация, причиняваща рак на кожата. Рискът от меланома се увеличава с 75%, ако използвате солариум преди 30годишна възраст.

„Продуктите с по-висок SPF фактор, съдържат прекалено много химикали“  – въпреки, че бихме ви препоръчали да купувате продукти на минерална основа защото са по-устойчиви на измиване, търсете формули, които съдържат цинк и титан, защото това са на-добрите естествени съставки ,които не дразнят кожата.

„Не можете да изгорите на слънцето през облаци“ – и в облачен ден 70-80% от UV лъчите достигат до вас. Опита показва, че вероятността да изгорите е даже по-голяма тъй като не усещате толкова силата на слънцето и по-рядко пренамазвате слънцезащитата си. Слънчевата светлина се усилва допълнително, когато се отразява във вода, пясък или сняг.

„Нанасянето на SPF ще ви предпази от увреждане на кожата“ – дори и тези, които използват стриктно слънцезащита са застрашени от опасни увреждания на кожата, затова изградете си навик да посещавате специалист дерматолог поне веднъж в годината и наблюдавайте и сами всички кожни образувания по тялото си. При най-малко съмнение за растеж или промяна посетете специалист.

G Point гр.Казанлък “Македония” 13 (малкото площадче)0890 193019

реклама