4 години за учителя-педофил от Казанлък /снимки/

Четири години зад решетките постанови днес Окръжния съд в Стара Загора заа учителя- педофил от Казанлък Стоян Ганчев Ганчев, блудствал с 12 малолетни деца.

Пред съдебния състав Ганчев заяви, че е невинен.

Скандалът с учителя по математика Стоян Ганчев избухна в края на 2017-та година. Тогава родители се жалваха от блудство. То било извършено в елитно казанлъшко училище по време на консултация по предмета, който преподавал учителят. Престъплението бе доказано чрез записи от видеокамера в класната стая, Ганчев бе задържан.

66-годишният тогава Ганчев, стана ясно, е бил назначен като старши учител по математика, след като е бил освободен от предишната си месторабота. Преди това се е пенсионирал, като директор в училище „Aнтон Страшимиров“ в Казанлък.

След разследване прокуратурата доказа, че учителят е извършвал в рамките на година 12 блудствени действия с ученици. Осем от деянията обвиняемият е извършил на работното си място и четири в жилището си.

В хода на разследването бе установено,че обвиняемият създал приятелства в социална мрежа с малолетни лица – момичета, и е водил кореспонденция с тях посредством приложение за разговори и съобщения. Той е приканвал децата в неговия апартамент, където извършвал и блудствените действия с момичета на възраст от 12 до 14 години, изразяващи се във физически контакт с тялото на пострадалите, като такива действия извършвал и на работното си място.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram