11 под карантина в Мъглиж. Контактували с казанлъчанина с коронавирус

1
3144

11 души са поставени под карантина в Мъглиж, след като 61-годишен мъж от Казанлък даде положителна проба за коронавирус, съобщи bTV на сайта си .

Казанлъчанинът се е прибрал от Франция преди десетина дни след 20-годишен престой там. На 14 март е отишъл до Мъглиж, за да види 85-годишната си майка, която е болна. Мъжът не е осъществил контакт с нея, но веднага след това е потърсил жената, която я гледа, за да й плати.

Болногледачката заедно с цялото й семейство вече са изолирани и са под карантина, съобщава кореспондентът на bTV в региона, цитиран от БЛИЦ.

Освен нея мъжът се е срещнал и със свои познати в Мъглиж. Посетил е и магазин в града. Има информация, че в Казалнък също не е спазвал карантината и е пазарувал в различни магазини.

На 23 март вечерта се почувствал зле и е бил откаран в Инфекциозната клиника в Стара Загора. Състоянието му е задоволително. Прокуратурата най-вероятно ще образува досъдебно производство по случая, посочва bTV .

blitz.bg

Коментари от Фейсбук

1 коментар

  1. Не знам дали тук е мястото да го напиша, но в офиса на Easypay до съда ОБСЛУЖВАЩИТЕ СА БЕЗ НИКАКАВИ защитни средства, а оттам на ден минават стотици граждани. Изгежда ми като потенциално гнездо за КОРОНАВИРУС- не дай боже!

Comments are closed.