Поликлиниката не е единствената сграда за частни апетити

Алтернатива за настаняване на частната клиника по сърдечно-съдови заболявания има, смятат лекари от Казанлък.

На готовността на община Казанлък и кметицата Галя Стоянова да предоставят двата последни етажа на поликлиниката на частния инвеститор, медиците противопоставиха предложението да бъде дадено бившето общежитие на техникума.

Припомняме, че в края на януари Галя Стоянова задейства целия си властови ресурс, за да удовлетвори инвестиционно намерение на Българския кардиологичен съюз, който да създаде частна клиника в Казанлък.

Без предварително сондиране мнението на лекарите, Стоянова започна совалки сред политическите групи в местния парламент, за да лобира да предоставят двата етажа общинска собственост в ДКЦ-1.

Лекарите с кабинети на 4-я и 5-и етаж в сградата на ДКЦ-1 са обезпокоени и възмутени не само от неглижирането на мнението им, но и защото етажите не са подходящи за подобна частна клиника.

Други техни тревогите са свързани с потенциален отлив на кадри от висшия и среден медицински персонал от болницата и поликлиниката към частната клиника.

Според медиците има други празни сгради в Казанлък, където да се настани частната клиника, ако изобщо е целесъобразно създаването й тук.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram