Хвала! Казанлъчанка писа за родолюбието и грабна първа награда

Престижна награда от авторитетния конкурс за талантливи деца „Бодлите на таралежите“, завоюва 18-годишната казанлъчанка Елица Стефанова. Нейният приз бе в категория есе лауреат, като първата награда е за съчинението и „Смисълът на родолюбието“. Наградата и бе връчена от социолога Кънчо Стойчев.

Елица е възпитаничка на казанлъшкото училище СУ „Екзарх Антим I”, 12 клас.

На въпрос към Елица защо е решила да пише за родолюбието, тя ни отговори така:

Често мисля за това и за проблемите, който имаме като държава и общество. Един от най-големите е масовата емиграция. Идеята за есето се роди случайно, след един разговор с мои съученици, в който обсъждахме кой какво мисли да прави занапред, кой ще остане в страната и кой ще емигрира. Аз съм от тези, които искат да останат. Но както съм написала и в текста много хора твърдят, че обичат родината си, но я напускат и според мен това е, защото единствено любовта не е достатъчна да ги задържи, нужен е и смисъл. Зададох си и въпроса дали не сме родолюбци само защото са ни научили да бъдем такива, да смятаме, че това е правилното. Защото, ако е така, родолюбието си остава само на думи. Мислите по всички тези въпроси се превърнаха в текст.

„Бодлите на таралежите“ е конкурс организиран от фондация „Братя Мормареви“, които ежегодно награждават талантливи ученици.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram