Установиха нападателите на горския в Зимница

Акция за незаконно придобита и притежавана дървесина от жители на мъглижкото село Зимница се провежда днес в ромската махала там. Проверката е от полицаи, жандармерия и горски служители. Тя бе провокирана заради нападнат и ранен служител на „Горското стопанство“ в Мъглиж.

Вчера по обяд Б.М. заедно с колегата си в патрулен автомобил на „Горско“-то спрели за проверка каруца, натоварена с дърва, близо до ромската махала на мъглижкото село, но мъжете в каруцата не се подчинили на стоп-сигнала, а вместо това нападнали патрула. Б.М. бил ударен със сап през стъклото на автомобила и бил ранен в главата, наложило се да потърси медицинска помощ.

След атаката на ромите от близката махала се притекли и други техни роднини, а опита за проверка на съдържанието на каруцата се превърнал в истинска драма.

При акцията двамата нападатели са били установени днес. Те са били засечени вчера от горските в орехова гора. Към момента не са арестувани, според тях служителите на „Горско“-то се държали арогантно, заради което и ромите отвърнали с агресия.

Днес около 14:00 часа по случая се очакват изявления на полицията и прокуратурата. Изявление ще направят Георги Видев, заместник – окръжен прокурор и говорител на Окръжна прокуратура – Стара Загора и главен инспектор Христо Петров, началник на РУ – Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram