С бои от растения ще рисуват карта на бузовградските околности

/Пресс ТВ/ Творчески работилници за деца от 8 до 16 години или КАК най-младите виждат местността, в която живеят, ще проведе екипът на НЧ „Любен Каравелов“ в Бузовград на 10, 17 и 24 август.

КАК картата се оказва, че не е територията, която познаваме? КАК дивият свят, който ни заобикаля се преплита с легендите, собствените изживявания и чувството ни за принадлежност?

Читалището очаква всички деца от Бузовград и околността да се присъединят към екипа му в едно колективно, творческо изследване на местността селото. Оттам разкриват, че ще работят с натурални бои, извлечени от местни растения, глина и други материали от природата. И с много въображение ще създадат една карта, която включва творческата им визия за околния свят.

Резултатите от работилниците ще бъдат споделени в изложба в читалището през месец септември по време на местните празници ‘Почит към природата’.

Организатор и ръководител на проекта КАК е Полина Стойнова.

КАК – Колективна артистична картография се реализира с финансовата подкрепа на Български фонд за жените. Проектът не отразява становището на БФЖ и БФЖ не носи отговорност за него.

Снимка: Алберто Омисте

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram