Струпаха бойни машини на гарата в Казанлък /СНИМКИ/

Бойни машини струпани на казанлъшката гара привлече погледите на казанлънчани. За няколко часа в района на гарата пристигнаха над 10 верижни машини. В следващите дни се очаква да бъде струпана още военна техника, която след това да бъде натоварена на влакова композиция. Ешалона с военнослужещи ще отпътува за учебен полигон „Корен“, където до 30 октомври ще се проведе тактическо занятие.

Тактическото учение е на 61-ва механизирана бригада и е с наименование„Балканска стена – 2020“  под общото ръководство на Командването на Сухопътните войски. В него ще участват близо 3 000 военнослужещи, до 200 единици бронетанкова и до 550 единици автомобилна техника. Учение в такъв мащаб не е провеждано от почти 20 години. Темата на учението е „Участие на 61-ва механизирана бригада в отбранителна операция на Сухопътния компонент”, съобщава Министерството на отбраната.

Тактическото учение „Балканска стена – 2020“ ще се проведе по условен сценарий. С изпълнението на поставените в него задачи Командването на Сухопътните войски ще провери готовността на щаба и формированията на 61-ва механизирана бригада за провеждане на маньовър със сили и средства, изпълнение на бойни стрелби, заемане на отбранителни райони и рубежи, поразяване на цели с огън и други въпроси, свързани с подготовката на бригадата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram