Стари и изпочупени спортни съоръжения „чакат“ спортистите ни преди началото на новия сезон (галерия)

Спортните таланти на града ни за поредна година ще започнат новия си състезателен сезон в „компанията“ на ръждясали, „превзети“ от тревна растителност и счупени спортни площадки в района на стадиона в Казанлък.

Игрището за хвърляне на копие и гюле тъне в изсъхнала трева, заобградено от метална ограда, която обаче не е издържала теста на времето и се е „предала“ на годините, като по нея се наблюдават зейнали дупки, през които всеки може да влезе.

Направата на новото тренировъчно игрище за футбол за деца, за жалост, не може да компенсира окаяното състояние на градския стадион „Севтополис“.

По него има направена само една трибуна със седалки, а останалата по–голяма част от него тъне в тревна растителност, изкачваща се по колчетата, останали от някогашните дървени пейки.

Лекоатлетическата писта също се нуждае от напълно нова настилка, както и очертания, за да могат децата, занимаващи се с лека атлетика, пълноценно да провеждат тренировките и състезанията си там.

И докато новият спортен сезон чука на вратата, като негов „предшественик“ е представянето на новите попълнения на ФК „Розова долина“, нашите съоръжения си остават все същите стари, в контраст на предстоящите събития.

Очакванията към спортистите ни са големи, но докато не им бъдат осигурени нормални условия за тренировки, няма как да бъдем с претенции към нито един от тях.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Стари и изпочупени спортни съоръжения „чакат“ спортистите ни преди началото на новия сезон (галерия)

  1. Пропуска се състоянието на казанлъшкия колодрум. След бетониране на пистата му през 1959г. той бе една от гордостите на само на Казанлък, но и на България, защото тя бе най-бързата на Балканите и една от най-добрите в Европа. Тук идваха да тренират и се състезават клубни и национални отбори от много европейски държави. А сега какво представлява? Срам!!! На всичко отгоре в югоизточната му част се строи някакво чудо, което окончателно ще обезличи колодрума.

Comments are closed.