Спестен харч от „Детската кухня“ няма да отиде при децата на Казанлък

172 000 лева Галя Стоянова иска да извади от средствата на „Кухнята-майка“ и „Детската млечна кухня“, които не работеха по време на извънредното положение и спестиха пари.

От спестеното, обаче, кметицата не възнамерява да компенсира по друг начин децата на общината, а да ги предназначи за други дейности.

28 000 лева, предлага Стоянова, да отидат за изпълнение на авторски и строителен надзор за изграждането на канализацията в Крън. Други 103 000 лева да бъдат дадени като компенсация на автбусни превозвачи, за това че удължават маршрутите си заради ремонта на надлеза.

Още 35 000 лева иска Стоянова да пренасочи за нво осветление на надлеза „Катекс“, за което Пресс ТВ вече писа.

От допълнителен ресуср от 6 000 лв. се нуждаел авторския надзор по проекта „Светът на траките“, като и тази сума кметицата има амерение да извади от същите тези спестени от „Детската кухня“. Предложенията й предстои да бъдат разгледани от общинския съвет идната седмица. Най-вероятно местният парламент, доминиран от ГЕРБ, ДПС и „Алтернатива за гражданите“, ще одобри прехвърлянето на парите, тъй като коалицията подкрепя безпрекословно предложенията на кметицата.

Въпреки че от БСП няколко пъти и последователно в няколко мандата предлагаха облекчения за родители на деца, посещаващи детска градина, коалицията ги отхвърляше.

Вероятно и сега пак ще стане така, вместо да се ползват спестените пари за децата, те ще отидат за закърпване на други „дупки“ в бюджета, за който и кмет и коалиция се хвалеха, че тази година е рекорден.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram