След пороя над Стара Загора – Снимки

Паднали клони и дървета, както и наноси пясък и чакъл от улици и тротоари продължават да  разчистват служители на Община Стара Загора след мощната буря ударила региона снощи. Няма сигнали за пострадали хора, става ясно от справката на Горещия телефон на администрацията. Получени са над 70 сигнала през изминалата нощ във връзка със затруднено преминаване през улици, счупени клони на дървета, както и наводнени мазета, търговски обекти, гаражи и липса на ток. Днес предстои да се направи оценка на щетите.

„Община Стара Загора има готовност да покрие щетите, нанесени от стихията на автомобил, над който падна клон на дърво в централната част на града“, уточни зам.-кметът Йордан Николов. Той подчерта, че основно проблем е създал изпълняваният в момента мащабен ремонт от ВиК дружеството в града. Изкопите за подмяна на водопровода и канализацията са прелели и земната маса се е свлякла в ниските точки на  града, създавайки проблем при дъждоприемните шахти. Има и пропадания, затруднили преминаването на МПС.

Над Стара Загора се изляха 41 литра на квадратен метър дъжд за около 2 часа, придружен със силен вятър, множество гръмотевици и светкавици. По-ниските части на града – ЖП гарата и бул. „Славянски“ бяха залети с вода.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram