Скандално! Скандинавец държи авторските права върху българския химн

Политическият анализатор Пламен Пасков разказа в предаването „Делници“ при Николай Колев по телевизия „Евроком“ вчера за скандален случай, на който е станал свидетел.

Стана ясно, че по време на протест, на който Пасков е присъствал, е бил излъчен националният химн „Мила Родино“. След като Пасков е качил видето от химна в YouTube канала си, се е оказало, че съдържанието на клипа нарушава авторските права.

„Ако ние бяхме държава, а не колония, трябваше до утре да има остра реакция срещу подобна политика на YouTube. Не може някой да си заплюе авторските права върху национален символ. Химнът прави държавата държава“, обясни анализаторът.

 
„Говорим за пряко посегателство срещу българските национални символи. Не може чуждестранна компания да заплюе символа на държавата за свой и да печели по този начин“, допълни той.

Учредител на авторските права върху българския химн, видно от You Toube, е Tommy Stig Sune Hansson, коментира Пламен Пасков. Той потърсил в интернет името и компанията, на чието име е учредено правото и се оказало, че въпросният Tommy Hansson е скандинавец.

Телевизия „Евроком“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram