Си Цзинпин: Епидемията от Covid-19 е овладяна

Епидемията на коронавируса е на практика овладяна, заяви китайският президент Си Цзинпин при посещението си в Ухан, предадоха Франс прес и БТА.

„Налице са първите резултати по стабилизиране на ситуацията и обръщане на тенденцията в Ухан и Хубей“, каза Си.

Китайският лидер посети град Ухан, който е епицентърът на епидемията на коронавируса, на фона на обнадеждаващото съобщение на здравното министерство, че през последните 24 часа новите случаи на заразяване са само 19.

Значителното намаляване на броя на новите заразявания е признак, че драстичните мерки, предприети от китайските власти за борба с коронавируса, дават резултат, отбелязва Франс прес.

Си Цзинпин, носещ хирургическа на маска, пристигна тази сутрин със самолет в Ухан, за да провери как се изпълняват мерките за овладяване и превенция на епидемията. Той се срещна с лекари, военни, социални работници, полицаи, доброволци, пациенти и обикновени жители. Това е първото посещение на китайския лидер в най-засегнатия от болестта район на страната.

Хубей и Ухан са приоритетни и ключови места в битката с разпространението на коронавируса. Със сериозни усилия в борбата с коронавируса бяха постигнати положителни промени, изтъкна Си.

Оффнюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram