Силен „Казанлък“ бие при дебюта си в Европа!

Волейболните вицешампионки на България изиграха много силен мач срещу словашкия „Нитра“, раздадоха се, показаха своите възможности, не се изплашиха от противника и заслужено победиха с 3:0 (25:21, 25:21, 25:22) при дебюта си в европейските турнири. Воденият от Атанас Петров тим надигра в първа среща словашкия ВП УКФ Нитра в 1/16-финалите на третата по сила надпревара – Купата на претендентите. Участието на на нашите момичета е историческо за клуба след миналогодишното представяне в първенството при жените – второ място в „Демакс лига“. 

Още в началото на срещата „Розите“ наложиха добро темпо, влязоха в успешна серия и поведоха уверено в резултата, като на мач от българското първенство, но срещу доста класен и равностоен съперник. Със самочувствие, отборът на Казанлък напредна, оставяйки гостите в позицията на догонващ състав. Успешната игра на нашите състезателки продължи до 25:21 при доминация на момичетата в червено-черни екипи. Втората част започна по идентичен начин, но отборът ни получи сериозен отпор от страна на словашките състезателки. Борбата в началото на тази част бе точка за точка, като и двата отбора показаха равностойна игра. Повеждаха в резултата ту „Казанлък“, ту „Нитра“, но след деветата точка за нашите, „Розите“ отново започнаха да диктуват играта и взеха гейма с 25:21.

В третата част гостенките поведоха, но бързо бяха застигнати, а след това ролите се размениха. В динамично темпо мачът продължи, като интригата бе до последно. В крайна сметка, по-добрият отбор тази вечер победи.

Реваншът е седмица по-късно – на 24 ноември (сряда) от 19:00 ч. б.в. Вземе ли два гейма, отборът на „Казанлък“ ще продължи към 1/8 финалите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram