Само три Трифонки живеят в Казанлъшко

Едва три са дамите на територията на община Казанлък, носещи името на Св.Трифон. Трите Трифонки се готвят да празнуват утре на 1 февруари, когато почитаме светеца.

Мъжете с името трифон в раойна са само 38.

Въпреки че името вече е рядкост и младите родители все по-малко го избират за децата си, народният празник на Трифон Зарезан, лозите и виното се празнува отколе масово.

Значение на буквите на името: ТРИФОН

Тговори за чувствителна, творчески надарена натура, с добре развита интуиция, но и доста надменна и амбициозна. Името с буква „Т“ прави човека завистлив и злопаметен, тези хора не могат да търпят конкуренция. При жените тази буква внушава увереност в неотразимостта на собствения им чар и често ги превръща в кокетки. Когато произнасяме звука „Т“, ние сякаш се натъкваме на невидима стена. У много хора това предизвиква неприятно усещане.

Ре символ на решителност, висока работоспособност, умение правилно да се анализира ситуацията. Много често човекът с тази буква в името може да бъде рязък и невъздържан в изказванията си. Трудно му е да се израства служебно и затова той понякога търси възможност да се реализира чрез свободно творчество. Това е широка натура, но непредсказуема в порива на емоциите. „Р“ е рязък звук, на чувствителните хора той може да се стори неприятен, особено ако се произнася твърдо Виктор, Карл, Артур.

Ив името показва изтънченост, романтичност, сантименталност. Известна отчужденост и неувереност, която се крие в тази буква, пречи на лесното вземане на решения и забавя реакциите. „И“ придава на характера дипломатичност като защитна реакция на грубостта и натиска. На съзнанието този звук действа умиротворяващо и без раздразнение.

Фговори за потребност да бъде пръв, да блести във висшето общество, да се ползва от всички блага на живота, да е центъра на внимание, но противоречивият характер пречи на простодушния притежател на име с буквата „Ф“ да осъществи дори половината от замисленото. Въпреки това е гъвкав и дипломатичен, премисля всяко свое действие до най-малката дреболия. На слух звукът се възприема положително.

Опридава на човека, който носи име с тази буква, развита интуиция, способност да изпитва дълбоки чувства, а също така да си поставя ясни цели и да работи за тяхното постигане. Наличието на тази буква в името говори за постоянен стремеж на човека към съвършенство и реализация, за желание колкото е възможно по-пълно да използва способностите и възможностите си. Ако по някакви причини решаването на даден житейски проблем стига до задънена улица, такива хора стават неуравновесени и нервни. Много хора с буквата „О“ в името са предразположени към алкохолизъм, наркомания и други пристрастявания, в екстремални ситуации лесно изпадат в паника. Този звук предизвиква не само положителни емоции, но и кара много хора да застават нащрек.

Нсе свързва с протест, вътрешна нагласа да приема всичко случващо се критично, умение да „филтрира“ получената информация, да отхвърля второстепенното и да оставя само главното. „Н“ говори за голяма трудоспособност и едновременно с това за отвращение към безполезната работа. Този звук не дразни околните, но с такъв човек трябва дълго да се дискутира на всяка една тема. Такива хора винаги имат свое мнение което отстояват до край.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram