Ружди с вицешампионска титла на параолимпиадата

Малко не достигна на представителя на казанлъшкия спортен клуб „Даниела Тодорова“ – Ружди Ружди да триумфира на олимпийския връх при параатлетите за втори път. Той стана сребърен медалист от игрите в Токио, в дисциплината F55. В третия ден на параолимпиадата, с 12, 23 м в тласкането на гюле състезателят ни остана с второ място, като бе изпреварен от бразилеца Уолъс Сантош, който хвърли уреда на 12,63 метра. Полякът Лех Столман взе бронзовия медал с 12,15 метра.

В кариерата си Ружди Ружди има спечелени три световни и пет европейски титли. Олимпийски шампион е от Рио 2016 г. Това е третото му участие на толкова висок форум. На игрите в Рио той печели за България златен медал в тласкането на гюле, категория F55, подобрявайки собствения си световен рекорд от Гросето с резултат от 12,33 метра.

Министърът на спорта Андрей Кузманов поздрави Ружди Ружди за спечеления сребърен медал от Паралимпийските игри в Токио.

„Поредното отличие във Вашата огромна колекция е доказателство, че само със силна воля, усилена подготовка и себераздаване можеш да бъдеш сред елита на спортния свят. Този успех е плод на огромен труд, положен от целия екип. Българската спортна общественост може да бъде горда с Вашето постижение.Благодаря Ви, че отново защитихте достойно България и ни донесохте пореден повод за радост. Пожелавам Ви да продължавате да постигате високите си цели в спорта“, казва министър Андрей Кузманов в поздравителния си адрес до Ружди Ружди.

Параолимпийският шампион Уолъс Сантош

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram