„Розова долина“ с второ историческо класиране за 1/16 финал на Купа България

Навръх празника – Денят на независимостта на България, отборът на Казанлък ни накара отново да се гордеем и да вярваме във възможностите на футболистите, които показват невероятна форма в разгара на сезона. Отборът ни се поздрави с пореден успех, при това в така дългоочакван и решаващ двубой срещу отбор от Втора лига. Исторически, защото толкова напред в турнира за Купата на България съставът ни не е успявал да стигне. 32-та най-добри отбора в страната продължават към следващата фаза, а сред тях и ФК „Розова долина“.

Напълно заслужено днес „Розите“ надделяха категорично с 3:0 над габровския „Янтра“ в 3-и кръг за националния трофей. Още в 5-та минута Пламен Колев реализира дузпа за спъване на Венци Иванов от вратаря на гостите. 5 минути по-късно именно Иванов реализира след самостоятелен пробив и покачи за 2:0. Габровци удариха града, а Ахмед Фаиков имаше шанс на два пъти да вкара от корнер.

Силни първи 45 минути за „Розите“ и равновесие през втората част. Казанлъчани имаха пълно превъзходство на терена, впечатлиха и със силна дефанзивна игра, разчитаха на мощна подкрепа от страна на феновете. На стадиона в Казанлък, въпреки студеното и ветровито време, над 600 души наблюдаваха двубоя и подкрепяха домакините от трибуните.

За пълния триумф на водения от старши-треньора Атанас Апостолов отбор, броени минути преди последния съдийски сигнал (в 87 минута), Цветан Чахов се разписа за крайното 3:0.

Така отборът на Казанлък продължава към следващата фаза на турнира за Купата на България – 1/16 финал, който ще се играе на 30 ноември срещу отбор от Първа лига, при това отново в Казанлък. Очакваме с нетърпение да научим неговото име.

Днес бе истински празник за футбола със заслужени аплодисменти за момчетата в червено-бели екипи.

Успех, „Рози“!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram