Ресторантьори блокират центъра на Казанлък в знак на протест

Ресторантьори, хотелиери, читалищни дейци, трупата на театъра, персонали на фитнеси и спортни зали в Казанлък излизат на протест днес и по този начин се включват в общонационалния срещу рестриктивните мерки. Те е събират в 15:00 часа пред заведението „Фемили“ в центъра на трада. Представители на бранша споделиха, че не изключват и гражданско неподчинение в рамките на протеста.

Протестиращите заявяват, че не са против „зеления сертификат“. Техните искания са свързани с издаването на сертификати и на хора с антитела, равни права за всички работещи, а не само за държавните служители, както и безплатни бързи тестове.

„Исканията ни са: равни права за всички работещи. Признаване на тестовете за антитела. Бързи антигенни тестове /безплатни изцяло/. Нека заедно си извоюваме правото си на труд като блокираме централното кръстовище на площад “Севтополис”. ИСКАМЕ АДЕКВАТНОСТ!

Протестиращите се обръщат към клиентите си като ги призовават да се включат в протестната акция, тъй като и те са засегната страна.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram