Рекламата „KazanLak“ напълно занемарена

„ОТБЛИЗО…!!! Надпис KAZANLAK в наши дни – 05.02.2021“, написа казанлъчанинът Диан Анастасов и постна във Фейсбук снимки с мръсните и занемарени букви на надписа, рекламиращ града, в градинката срещу ЛИДЛ.

Пред два дни мъжът публикува видео, което показва и разказва как е принудил общинската власт да изпрати хигиенистите си, за да почистят площадката около надписа „Kazanlаk“. Предната вечер той постна снимка на мръсната площ и занемарените букви на надписа като предупреди, че ако общината не се активира и почисти, той сам ще свърши това. На другата сутрин екстрено общината прати работниците, които изметоха натрупаната листна шума. Според Анастасов листата, паднали през октомври са били изчистени едва през февруари на следващата година

Той направи заключението в коментар, че явно трябва да се настоява, за да си върши задълженията общинската администрация. Анастасов признава и че не го е страх публично да огласява проблемите и призовава казанлъчани също да не се притесняват и да осветляват всичко, което не е наред в града.

Мъжът се закани, че ще покаже и зацапаните букви на надписа, а два дни по-късно публикува и „фотосесия“, откъдето се вижда, че белите и розови графеми са запуснати.

Цветният надпис „KazanLak“ беше поставен от община Казанлък през лятото на 2016 г., като тогава авторите обясниха, че той на латиница, защото на кирилица, не стоял естетично толкова добре. Розовият цвят пък бил избран, като символен на емблемата на града – маслодайната роза.

От снимките на Диан Анастасов се вижда, освен че за буквите не се полагат подобаващи грижи, но и че розовите са почти

избелели.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram