Радев от Шипка: Честит празник на всички, които не се поддават на манипулацията и ще се качат на върха! ВИДЕО

Стотици българи посрещнаха българския президент Румен Радев в Шипченския манастир „Рождество Христово“, където бе отслужен молебен от Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан. „Честит празник на всички, които не се поддават на манипулацията и ще се качат на Шипка да отбележим нашия Национален празник“, каза пред журналисти президентът Румен Радев. Държавният глава посочи, че България е дала вчера един огромен принос към световната медицина, като е „изолирала два различни щама на коронавируса. Оказа се, че софийският щам е много безобиден и там всякакви мероприятия на открито са позволени, докато щама на „Шипка“ се оказа много опасен и мероприятията се отмениха. Надявам се със същото настървение управляващите наистина да мислят за здравето на българите“, каза Радев и поздрави всички българи, където и да са, стига да носят в сърцата си България и силния свободолюбив български дух.

Очаква се от 11:00 часа, на площадката в подножието на Паметника на Свободата, владиката и свещенослужители да отслужат заупокойна молитва в памет на загиналите воини. На Шипка ще се качи освен Радев, и председателят на българския парламент Цвета Караянчева.

Хора от всички краища на България са на историческия връх по повод 3 март, независимо от това, че беше отменен официалният ритуал от програмата за честванията. А междувременно, красиво българско хоро се изви около Паметника на свободата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram