Промени в движението по бул.“Княз Александър Батенберг“ в неделя от 8:23 ч. до 9:32 ч. за провеждането на маратон „Розова долина“

Във връзка с провеждане на Маратон „ Розова долина“, посветен на юбилейните 120 години Празник на розата в град Казанлък се въвежда ограничаване на движението с оглед обезопасяване на мероприятието и организиране на реда и спокойствието на участниците в него от 08:00ч. до 13:30ч. на 28.05.2023г. /неделя/.

Маратонът ще започне в 08:00 часа на 28.05.2023г., неделя, от парк „Розариум“. Трасето ще продължи по ул.„Стара планина“ на запад до пресичането и с ул.„Алeксандър Пушкин“, след това продължава на юг по ул.„Александър Пушкин“ в източната лента на платното за движение до кръстовището с бул.„23-ти Пехотен Шипченски полк“. Следва бул.„23-ти Пехотен Шипченски полк“ в посока запад-изток, до Царската чешма, след което продължава по бул.„Княз Александър Батенберг“, в посока запад-изток, достига до бензиностанция ОМВ. Следва обратен завой по бул.„Княз Алексанъдр Батенберг“ и маратонът се движи в посока изток-запад по бул.„Княз Александър Батенберг“. В часовете от 08:23ч. до 9:32 ч. бул.„Княз Ал. Батенберг“ от кръстовището с бул.„Розова долина” до кръстовището с бул.„Никола Петков” /LIDL/ в посока запад-изток и от кръстовището с бул.„Никола Петков” до бензиностанция ОМV в посока запад-изток ще бъде затворен за движение на ППС-та.

След кръстовището на бул.„Княз Алексанъдр Батенберг“ с бул.„Никола Петков“ маратонът се движи в източната лента на булеварда, като преминава по металния пешеходен мост, пресича Старата река и продължава на запад по велоалеята, успоредна на ул.„Капрони“, завива надясно по ул.„Орешака“ и продължава по велоалеята за село Енина, малко след стадион „Севтополис“ завива наляво и преминава през Северен парк до Колодрума. Маратонът достига до локален асфалтов път и по него продължава до кръговото на изхода на град Казанлък, в посока Габрово. На кръговото се завива надясно и маратонът продължава по велоалеята до източния вход на парк „Розариум“, където е финалът.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram