Продадоха парче от Колодрума в Казанлък

По предложение на кметицата на Казанлък днес Общинският съвет гласува „за“ парче от територията на Колодрума в града да бъде прехвърлено на „Нимекс“ ЕООД.

Сделката се случи от втория път, тъй като на предходно заседание на местния парламент не достигна само един глас, за да стане площ от Колодрума частна собственост. Тогава от БСП гласуваха „против“, а от доминиращата в Общинския съвет колация ГЕРБ-ДПС-„Алтернатива за гражданите“ имаше отсъстващи съветници, което доведе до бламиране на сделката, въпреки двете законни прегласувания по правилник и трето в абсолютен разрез с нормите.

Съветниците гласуваха да бъде сменен видът на общинската собственост – от публична в частна общинска собственост. А след това и прехвърлянето на имота на „Нимекс“ ЕООД, чийто управител е Силвия Ибушева.
Площта на парчето от Колодрума е 231 кв. м и върху нея се намират хангар, депо и гараж, а застроената част е 82 кв. м.

Според кметицата Галя Стоянова „Нимекс“ ЕООД е депозирало за одобряване проект за ПУП-ПР с приложено положително съгласувателно писмо от Министъра на младежта и спорта. Стоянова обяснява продажбата с мотива, че имотът отдавна е престанал да има предназначението на публична общинска собственост.

Още през ноември миналата година от БСП-Казанлък алармираха с тревога, че след продажбите на лагера в Равда, бунгалата в Несебър, Детското автоградче и бившето училище „Димитър Андреев“ вероятно е наред Колодрума.

Повод от БСП да се усъмнят, че се готви разпродаването на спортното съоръжение стана гласуваното от мнозинството в Казанлъшки съвет в края на 2020 г. предложение на кметицата част от Колодрума да бъде прибавена към частен имот. Социалистите се възпротивиха и изложиха подробни мотиви за неправилност и незаконосъобразност за това, като разпространиха позиция във Фейсбук.

Левицата гласува против, а съветниците попитаха какво ще е бъдещето на този спортен имот, но не получиха отговор. Отговорът дойде днес.

.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram