Погват и директори за мизерната храна по училищата в Казанлък?

За отговорността на директорите на училища по отношение на организацията и качеството на храната, раздавана на учениците, предстои да се произнесе комисията, която община Казанлък състави и прати на проверка по учебните заведения след сигнали до медиите от недоволни родители. Казанлъчани възмутено алармираха за лошото качество и прескромното количество на порциона, осигуряван по училищата и разпратиха снимки на провизиите.

Проверките на столовото хранене в основните училища в Казанлък, започнали през миналата седмица, продължават и през тази, се съобщава на сайта на местната администрация. В комисията са включени представители на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ), РЗИ – Стара Загора и Община Казанлък, заедно със заместник-кмета по Образование Лилия Цонкова.

В съобщението се посочва, че след приключване на работата си комисията ще оповести направените констатации по отношение на фирмите ЕТ “Янко Мермеклиев” и “Йоги 5” ЕООД, приготвящи и доставящи храната в училищата. 

Става ясно и че ще бъде търсена отговорност на директорите на училищата, защото „комисията ще изложи констатациите си и по отношение на директорите на учебните заведения, които съгласно договора, отговарят за организацията и контрола на храненето“.

От общината подчертават в прессъобщение, че „след като комисията приключи с проверките, Община Казанлък ще предприеме нужните действия, ако са необходими такива, съгласно правомощията си“.

На снимката горе: Комисията по време на проверка, Снимка: Община Казанлък

Като „безобразие и подигравка“ определят родители от Казанлък храната по училищата. Снимките са изпратени в редакцията на Пресс ТВ

Като „безобразие и подигравка“ определят родители от Казанлък храната по училищата. Снимките са изпратени в редакцията на Пресс ТВ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram