Пламен Караджов, БСП: Да бъдат освободени от такси за ДГ семейства, останали без работа

Групата общински съветници от БСП в Казанлък предлага на колегите си от местния парламент да гласуват няколко нови предложения към антикризисните мерки, изготвени от община Казанлък.

Да бъдат освободени от заплащане на такса за детски градини и ясли за срок от шест месеца, децата, чийто родител или двама родители са загубили работата си след 13 март 2020г, ще настояват от левицата в сряда, когато е насрочено заседание на общинския съвет. Мярката да влезе в сила след възобновяване на работа на детските градини и ясли в община Казанлък

Туристическият данък да бъде намален до законовия минимум, за всички категории на средствата за подслон и местата за настаняване, за срок до края на 2020г., а юридическите лица, преустановили  дейност по време на извънредното положение в страната, да бъдат освободени от заплащане на такса „битови отпадъци” за срока на извънредното положение, предлагат още социалистите.

Председателят на групата съветници на БСП Памен Караджов е депозирал предложенията в администрацията на местния парламент, съобщи той и уточни, че от левицата ще изискат и срокът за платения „режим на платено паркиране – „Служебен абонамент”  за юридическите лица, преустановили дейност след обявяването на извънредно положение в страната, да бъде удължен със срока за извънредното положение.

Караджов коментира, че разчита на общинската администрация да направи нужните калкулации по предложенията, които от своя страна да бъдат внесени като промени на Бюджет 2020 в частта „Приходи”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram