Патронен празник на „ПХГ Св. Св. Кирил и Методий“

На 11 май ПХГ „Св. Св. Кирил Методий“ отбеляза своя патронен празник. Той започна с тържествено посрещане на училищното знаме и приветствие на Директора – г-жа Румена Петрова.

В знак на признателност ученици от Хуманитарната гимназия поднесоха цветя на паметника на Светите братя Кирил и Методий. Отличени бяха участниците в международното състезание по английски език към „Асоциацията на Кеймбридж училищата в България“, които за доброто си представяне получиха сертификати.

Тържественият ден продължи с интердисциплинарния урок „Знания за всички“. Там учениците демонстрираха креативност, самостоятелно, критическо мислене и състезателен дух чрез екипна работа. Четири отбора, Земя, Огън, Въздух и Вода, показаха своите знания и умения в различни предметни области. Призът грабна отбор Огън и бе награден.

Абитуриентите завещаха своето послание към следващите випускници, като засадиха две дръвчета в двора на Гимазията. Целият екип на ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ им пожела здраве, къмет, успех и да се справят с предизвикателствата на живота.

Честит празник!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram