Партиите с коментар за оранжевите маски в Мъглиж

Потърсени за коментар по прецедента от вчера в Мъглиж по време на частичните избори за кмет там, където екипът на Пресс ТВ засече вероятна изборна манипулация и купен вот, станала популярна като „вотът на оранжевите маски“, днес пред камерата ни застанаха двама от кандидатите и партийните шефове на БСП и ДПС.

Чуйте изявленията по казуса на Златко Острешев кандидат за кмет, подкрепен от „Изправи се БГ“, Душо Гавазов /ГЕРБ/, спечелелият изборите за кмет, Дияна Янева, председател на общинската организация на БСП-Мъглиж и Халил Летифов, областен председател на ДПС-Стара Загора.

От вчера след репортажа на Пресс ТВ се заговори за възможен нов вид изборна измама, в която се използват предпразни средства. Прокуратурата подхвана случая за масово гласуване на хора, предимно от ромския етнос, на които в специален пукт се раздават оранжеви маски на влизане в изборната секция, които след гласуването биват предавани на жена, която би прибира в найлонов плик. Има съмнения, че с маските се отчитат подадените за определен кандидат гласове, срещу което следва заплащане.

От прокуратурата се очаква да се произнесе утре, когато изтекат законни 48 часа за проверката.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram