Отрязаха достъпа до Бузлуджа и до чистия въздух на върха

Община Казанлък ограничи с ограждения пътя към Бузлуджа от отбивката до паметника на Димитър Благоев към върха, видя екип на Пресс ТВ. Мярката вероятно е предприета заради непочистената пътна настилка и заради десетките снимки на казанлъчани във Фейсбук, втурнали се към върха след падането на първия сняг вчера.

Общинският път, водещ към Бузлуджа, наистина не е почистен, на места е заледен, а на други е поносим за пътуване. Въпреки това и въпреки ограничението, казанлъчани преминават през огражденията и стигат до едно от най-любимите места за отдих в околността.

Млади семейства с децата си се разхождаха днес на чист въздух и коментираха, че е възмутително точно сега, когато е най-важно да са сред природата, общината да е немарлива към този път. Десетки бяха колите, стигнали до върха, за да се възползват от слънчевото време и свежия въздух, макар и нарушили забраната за преминаване.

Нито една от хижите не работи в подножието на Бузлуджа. В ранния следобед днес температурата там беше -6 градуса, снежната покривка около 5 см.

Хората се питат дали община Казанлък възнамерява да поддържа пътя, тъй като освен любима дестинация на местните хора, сега Бузлуджа е особено актуален маршрут за поддържане на здравословната кондиция.

Пресс ТВ призовава казанлъчани да не предприемат пътуване към Бузлуджа и да се пазят от рискови начинания по този маршрут!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram