Отново затварят дискотеките и стадионите

Отново ще бъде забранено присъствието на публика по стадионите на футболните мачове. Информацията оповести лидерът на НФСБ Валери Симеонов, предаде репортер на БГНЕС.

Решението е взето по време на провелия се коалиционен съвет между ГЕРБ и ОП. Причина за него е високият ръст на заболелите от коронавирус през последните дни. Отново ще бъдат затворени нощните заведения и дискотеките, където се събират големи групи от хора. Всички служители в търговските обекти, които обслужват клиенти без маски, ще бъдат санкционирани. Предстои брифинг на здравния министър Кирил Ананиев, където вероятно решението ще бъде официално оповестено. /БГНЕС

Ще бъде забранено присъствието на публика по стадионите на футболните мачове. За това са се разбрали управляващите на коалиционен съвет, обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Също така ще се забрани да работят и нощните заведения и дискотеките, както и събирането на големи групи хора.

Ще бъдат санкционирани и служителите в търговските обекти, които обслужват клиенти без маски.

Симеонов обясни, че някои от мерките се връщат заради нарастването на случаите на коронавирус у нас. Ще бъде засилен и контролът по изпълнение на мерките и по-специално дали се спазва дистанцията от 1,5 м между масите в заведенията.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram