Освобождаване от такса за детски градини и ясли през пандемията иска БСП в Казанлък

Социалисти от Казанлък предлагат да бъдат освободени от такса за посещение на детска градина и ясла децата, чиито  родители са останали без работа по време на извънредното положение или извънредната епидемиологична обстановка.

Предложението на общинския съветник от БСП Теодора Иванова е внесено в общинския съвет. В него се настоява да бъдат изготвени критерии за освобождаване от таксата и да бъдат внесени промени в Наредба №26 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Казанлък .

Теодора Иванова предлага ваканцията за таксите да обхване периода на обявена извънредна обстановка до края на януари 2021 г., която  вероятно ще бъде удължена и след това.

За освобождаването от таксите родителите да подават декларация до директора на детската ясла или градина, придружена със съответните документи, доказващи наличието на обстоятелствата за освобождаване. Един от  документите би могъл да бъде регистрация в бюрото по труда, предвижда още предложението на БСП.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram