Огромен интерес към Иван Милев във Вечния град

Изложбата от 20 творби под надслов „В странство. 125 години от рождението на Иван Милев“ на Казанлъшката галерия беше открита при огромен интерес вчера в галерия „България“в Българския културен институт в Рим от Тодор Стоянов – извънреден и пълномощен посланик в Италианската Република, Жана Яковлева – директор на Българския културен институт в Рим и г-н Пламен Петров – директор на Художествена галерия-Казанлък. Изложбата може да бъде посетена до 29 април 2022 г.

Това е първата самостоятелна задгранична изложба на художника. Всички произведения от тази експозиция са от фондовете на Казанлъшката галерия. Проявата е във връзка със 125 години от рождението и 95 години от смъртта на талантливия художник, роден в Казанлък. Изложбата се организира от Художествена галерия в Казанлък, откъдето обявиха настоящата 2022 г. за Година на Иван Милев. Експозицията в Рим е под патронажа на президента Румен Радев.

Иван Милев е бил в Рим, Венеция и Флоренция като студент на екскурзия през 1923 г., но за първи път Вечният град посреща негови творби в изложба.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram