Обявиха втори телефон за спешни случаи

Още един спешен телефон, който ще е активен 24 часа – за лицата без здравни осигуровки и завърнали се от чужбина, обявиха от Общинския кризисен щаб. На 088 77 00 846 ще се обслужват единствено посочените лица, като целта е да се улесни изцяло организацията по поемането на тези случаи, които са с приоритет, предвид завръщането на много наши сънародници от чужбина, които ще бъдат поставяни под карантина за 14-дневен период. На него ще дежурят медицински специалисти и ще дават адекватна помощ на наши съграждани, които не са здравноосигурени и имат грипоподобна симптоматика. Горещата линия ще поема спешните случаи от утре (26 март) в 08.30 часа.

Както досега, на 0700 400 56 ще се приемат заявки на граждани от Община Казанлък за доставка на храна и медикаменти на възрастни, самотноживеещи и/или болни казанлъчани.

Очаква се и издаването на министерска заповед, с която да бъде обявено създаване на отделение за лечение на болни с коронавирус и към казанлъшката болница. За тази цел, осигуряват се легла и необходимите лични предпазни средства, с които ще се работи тук, както и за закупуване на апарати, съобщи говорителят на Общинския кризисен щаб д-р Златина Нанева.

Общинският кризисен щаб в Казанлък още веднъж напомня на всички да органичат социалните си контакти, да спазват мерките на Националния кризисен щаб и да бъдат отговорни, както към своето здраве, така и към това на околните! 

Останете си вкъщи!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram