Община Казанлък се скара: Медсестрите не искат в ковид отделението

Само една медицинска сестра от общо 77, работещи в училища, детски градини и ясли в Казанлък, е дала категорично безусловно съгласие да се включи като допълнителен персонал, който да е в помощ на медиците в новооткритото ковид отделение в местната болница. Това обявиха от община Казанлък.

Според съобщението от общината са направили анкета, чиито резултати показали, че сестрите нямат намерение да помагат в ковид отделението.

Имало още една сестра била склонна да работи там, но при положение, че бъдат затворени всички училища, а други три – само в краен случай, разкриват още от местната администрация.

Останалите 72 медицински сестри категорично отказвали да влязат под какъвто и да било предлог, макар да не са в пенсионна възраст и въпреки че всички 77 медицински сестри били запознати с решението на правителството, че на всеки работещ в Covid-19 – отделение ще се заплащат по 1000 лв. месечно, посочват още от общината.

Като допълнителен бонус община Казанлък осигурява също по 1000 лв. месечно, както и храна за нощните смени и безплатно ползване на общинско жилище, при необходимост от изолация. Това обаче по никакъв начин не се оказало мотив за медицинските сестри, според анкетата.

Снимка: БНР

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram