Общината поема дълговете на в.“Искра“?

Задълженията на общинското дружество „Казанлъшка искра“ да бъдат покрити от община Казанлъщ ще решава Общинският съвет през седмицата. Те са в размер на 21 688 лева и са към НАП, доставчици и персонала на дружеството. Предложението на зам.-кмета Ахмед Мехмед да се поемат от бюджета на Община Казанлък въпросните задължения е на практика старт на процедурата по ликвидация на дружеството, което издава вестник „Искра“.

През декември м.г. бе открито производство по ликвидация на „Казанлъшка искра“ ЕООД, заради това че дружеството е в тежко финансово състояние.
Счетоводната загуба за 2020 г. е в размер на 7 577,99 лв., при печалба в размер на 3 170
лв. за 2019 г.

Към настоящият момент дължимите суми към доставчиците са 1 329 лева, задълженията към персонала, включително по договор за управление и контрол – 8 155лева, задължения към НАП – осигуровки, данъци върху доходите на физическите лица и ДДС, главници към 11.02.2022 година 11 06 лв. и лихва към съответния период в размер на 669,71 лв.
С откриването на процедурата бе назначен ликвидатор.

Според общинска администрация вестникът няма да спре да се издава. За целта оттам предлагат да се разкрият 2 щатни бройки към звено „Други дейности по икономика“, които ще гарантират отпечатването му.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram