ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ОБЩЕСТВЕНОСТТА ЗА ПРАЗНИК НА РОЗАТА 2020

Уважаеми граждани на общините Казанлък, Карлово и  Павел баня

Уважаеми туроператори, 

Уважаеми представители на средствата за масова информация, 

Вече повече от един век нашата Долина  на розите е притегателен център за хора от цял свят, пристигащи от близо и далеч, за да се потопят в магията на розата. Участието в емблематичния за нашите три общини Празник на розата е чест за едни, за други е най-желано и красиво преживяване, а за местните хора – нашите съграждани, е упорит и всеотдаен вековен труд по отглеждане и прибиране на реколтата от маслодайната роза, производството и реализацията на течното злато на света – българското розово масло. 

Тази година, обединени повече от всякога в решението си, с огромно съжаление се налага да отменим Празниците на розата в Казанлък,  Карлово и Павел баня, поради въведените в целия свят мерки и ограничения на придвижване свързани с пандемията COVID-19.

Решението, което се изисква от нас – кметовете на трите общини, беше изключително трудно, но, като отговорни хора, а и градоначалници, сме длъжни да помислим първо за здравето и живота на всеки един от вас – жителите на красивата ни Долина.

Искаме ясно да подчертаем, че в основата на решението ни е грижата за здравето, както на участващите артисти и екипи, така също и за туристите, на всички онези, които вече заявиха желание да са част от празничната атмосфера и на всички онези, които са искали да бъдат наши гости.  

Разпространението на коронавируса – COVID-19, в Европа, Азия, САЩ, Русия и ограниченията, наложени от правителствата на различните страни, направи невъзможно организирането и провеждането на Празниците на розата, както ги планирахме. 

За нас животът и здравето на всеки един човек – бил той наш съгражданин или турист, е на първо място! 

Благодарим на всички, които целогодишно пряко или косвено работят за това Празниците на розата в нашите общини да бъдат кулминацията в културния ни календар и изява на българщината за Света! 

Благодарим и на представителите на средствата за масова информация, чрез които магията на розата достига до всички краища на света! 

Пожелаваме успешна и спокойна кампания на розопроизводителите и розопреработвателите от Долината, които през май и юни тази година ще подкрепим безрезервно в тяхната основна мисия да приберат розовия цвят и да произведат най-качественото розово масло в света.

Вярваме, че отново ще бъдем заедно в едни по-спокойни и празнични дни през май и юни на 2021 г. Тогава Празниците на розата в Казанлък, Карлово и Павел баня, ще бъдат още по-желани и още по-вълнуващи.

 А до тогава… Останете здрави! 

15.04.2020 г.                 

Галина Стоянова – кмет на Община Казанлък  

        Д-р Емил Кабаиванов – кмет на Община Карлово

Иса Бесоолу – кмет на Община Павел баня 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram