Новини от вас: Кметицата харизва поликлиниката за сметка на други сгради /Галерия/

Пресс ТВ събра предложения на казанлъчани къде да бъде настанена частната клиника, която община Казанлък се кани да устрои на последните два етажа на поликлиниката.

Десетки са възможностите, ако кметицата е решила да удовлетвори искането на Българския кардиологичен институт да прави частна клиника за сърдечно-съдови заболявания в Казанлък, смятат съгражданите ни.

Предложението 4-я и 5-я етаж на поликлиниката да бъдат освободени от сега ползващите ги лекари, буди съмнение за пълзяща приватизация, коментират още казанлъчани. „Днес два етажа, утре цялата сграда“, отбелязват активни граждани, загрижени поликлиниката да остане такава, каквато е.

Активисти на местното гражданско общество са възмутени още и от големия брой неизползвани и изоставени сгради в Казанлък. „Като обект за урбекс туризъм сме“, с нескрит сарказъм посочват още хората.

Припомняме, че оскъдна информация за изграждането на частна болница за лечение на сърдечносъдови заболявания в Казанлък, се появи в публичното пространство в началото на месеца и разбуни духовете на лекарите от ДКЦ, а към момента продължава да е топ коментирана във Фейсбук.

Ясно е само, че е постъпило инвестиционно намерение за построяване на частна клиника при кметицата Галя Стоянова.

Кметицата се спряла на четвъртия и петия етаж на бившата поликлиника, които да бъдат отцепени и пригодени за нуждите частната болница. В предварителен разговор с шефовете на болницата и ДКЦ – д-р Маналова и д-р Лучев, двамата медици изразили пред кметицата тревогите си относно „осъществяването на конкурентна дейност и привличане на действащия в здравните заведения медицински персонал“.

Едно от резонните питания на медици и на граждани е дали това е най-подходящата сграда, при положение, че има други празни и дали е изобщо целесъобразно създаването на частна клиника в Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram