Началничката на кметския кабинет Сребра Касева вече е директорка на ОУ „Георги Кирков“

„В Казанлък на ОУ „Георги Кирков“ директор ще бъде Сребра Касева. За ОУ „Паисий Хилендарски“ спечелелият кандидат е Мария Колева. За директор на ОУ „Мати Болгария“ е избрана Боряна Попова. В ОУ „Васил Левски“ село Бузовград конкурсът е приключил без класиране, тъй като допуснатият кандидат не се е явил и остава досегашният директор. В ОУ „Св.Паисий Хилендарски“ с. Хаджи Димитрово, спечелилият кандидат е Гюлюзар Василева“, съобщава старозагорският сайт dolap.bg.

В статията е цитирана Татяна Димитрова, началник на Регионалното управление на образованието – Стара Загора, според която миналата седмица всички спечелили кандидати са били представени в съответните училища и са започнали работа.

Така се потвърждават ширещите из Казанлък слухове, че Касева, която е настоящ началник на кабинета на кмета, е спечелила позицията на конкурс, какъвто бе организиран за 25 общински и държавни училища в областта. Общо 66 са били постъпилите заявления и документи. От тях допуснати до конкурс – 57 кандидати, а 9 са били отхвърлени, пояснява още dolap.bg.

Новата директорка на ОУ „Паисий Хилендарски“ Мария Колева е сегашният началник на отдел „Образование“ в община Казанлък. Независими източници, близки до общинската администрация, коментират, че двете служителки на общината ще поемат директорстването на училищата, но ще останат на работа и в администрацията, като ще съвместяват старите си длъжности с новите. Това давало повод за съмнения доколко е законно и морално и дали кметицата Галя Стоянова ще го позволи.

Колева поема ОУ „Паисий Хилендарски“ от Цветолина Цветкова, преминаваща в пенсия. Касева се настанява в овакантения стол на Любомира Абдишева, която бе освободена преди година от длъжността директор на ОУ „Георги Кирков“ след няколкодневно брожение на група родители и учители. Още тогава се заговори под сурдинка из Казанлък, че акцията срещу Абдишева е организирана целенасочено, за да се отвори място за днешната директорка, която преди да бъде назначена в общината през 2004 г. е била начална учителка в същото училище.

Сайтът на Регионалното управление на образованието – Стара Загора и днес, 11 август, продължава да не работи и да няма официална информация за резултата от конкурсите. Официалната страница не работи от повече от две седмици, за което Пресс ТВ вече писа.

Сайтът на Регионалното управление на образованието – Стара Загора и днес, 11 август, продължава да не работи и да няма официална информация за резултата от конкурсите. Официалната страница не работи от повече от две седмици, за което Пресс ТВ вече писа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram