Млади театрали от Чирпан получиха Наградата на Фондация „Васил Самарски“

Спектакълът „Тренът“ по мотиви от „Хайдушки копнения“ на Пейо Яворов на Театралната студия при СУ „Пейо Крачолов Яворов“ – Чирпан, с ръководител Стоянка Търгова, получи наградата на Фондация „Васил Самарски“ на Първия национален фестивал на детско-юношеското театрално изкуство „Театрални искри” на Народно читалище „Искра 1860“ в Казанлък.

„Тренът“ бе премиран с цели пет награди – втора награда във втора възрастова група (от 14 до 19 години), за най-добра режисура, за изгряваща звезда на Мелиса Алиосман в ролята й на Яворов, за най-добра мъжка роля на Спас Ангелов за ролята му на Яворов и наградата на фондацията на името на основателя на казанлъшкия професионален театър – Васил Самарски.

Диплом, плакет и кошница с цветя от Фондацията връчи на ръководителката на младите чирпански театрали Стоянка Търгова председателят на Фондацията Славка Самарска на церемонията по награждаването в неделната вечер.

Общо 20 представления бяха играни на сцената на първото издание на Националния фестивал на детско-юношеското театрално изкуство „Театрални искри“ в продължение на три дни. Театрални формации от цялата страна се включиха във фестивала в две възрастови групи, а журито бе в състав: Милена Мавродинова, Гергана Змийчарова и Димитър Гавраилов.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram