Любуваме се на 136 фотографии на 54 автори в Петия салон на казанлъшките фотографи

Петият салон на казанлъшките фотографи, организиран от екипа на местния Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства, ще бъде открит на 14 декември от 17:30 часа в залата на културния институт, съобщиха организаторите. 

За участие в селекцията на изложбата са представени 136 фотографии на 54 автора, 17 от които са черно-бели фотографии. В експозицията ще бъдат включени 43 творби на 33-ма автори, които са избрани след журиране от комисия , назначена от директора на културната институция инж. Стефан Папукчиев. Журито е с председател фотографа и художник Бедрос Азинян и включва Желиан Николов, Деница Димитрова, Йонко Русев, Пламен Петков, Стефан Димов, Катя Турлакова и Силвия Господинова, посочват още от музея. Ще могат да бъдат разгледани както творби на изявени казанлъшки фотографи, така и на непознати за публиката творци. 

Както БТА информира, салонът не е тематичен, а на участие имат право любители и професионални  фотографи от Казанлък и региона. Ще бъдат присъдени парични награди за първо, второ и трето място, а творбите, които ще бъдат представени в предстоящата изложба, ще влязат във фонда на музея. 

Изложбата ще може да бъде разгледана до 17 януари.

БТА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram