Корнелия Нинова: Не е имало чума по животните, потвърди ВАС

В емоцинален пост лидерът на българската опозиция обяви късно тази вечер: „Върховният административен съд се произнесе окончателно – липсват убедителни доказателства за развитието на болестта чума по дребни преживни животни„.

Нинова стана обект на прокуратурата по сигнал на властта, след като се опита със свои съпартийци да застане срещу избиването на стадата на хората от Странджа.

След произнасянето от Върховния административен съд, Нинова написа:

„Помните ли Шарково, Болярово, баба Дора, Ани и стотиците животни, избити в Странджа? Ние бяхме там. Правихме жива верига, за да ги защитим. Бяхме в домовете им, бяхме до тях на протеста. Мен ме обвиниха,че организирам преврат срещу правителството. ГЕРБ подадоха сигнал до прокуратурата, че съм заплаха за националната сигурност. Не се огънахме и с колегите депутати останахме до хората. Истината победи.
Днес е ден за справедливост. Върховният административен съд се произнесе окончателно. Ето само част от мотивите му: “В разглеждания казус липсват убедителни доказателства за развитието на болестта чума по дребни преживни животни във времето и в конкретния регион.” Това решение дължим на една смела българка – Ани, която не се предаде и заедно доведохме битката докрай. Но не трябва да спираме дотук. Виновниците трябва да понесат отговорност“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram