Казанлъшкият парламент заседава под ключ, но ще излъчва дебатите в You Toube

За девети път заседанието на местния парламент в Казанлък ще се проведе при закрити врата. Утре, обаче, в 9:30 ч. от залата дебатите ще бъдат излъчвани в реално време канална You Toube, според лаконичното съобщение на официалната страница на общинския съвет, което гласи: „Преди започване на Заседание № 15 на ОбС, ще бъде гласувано предложение заседанието да се проведе при закрити врата без участие на гости, журналисти и граждани, поради епидемичната обстановка в страната. Заседанието ще се излъчи на живо тук: 

https://www.youtube.com/watch?feature=emb_title&v=fkNmf5qsamI&fbclid=IwAR21GPJqCVZZWvC9NogYpYJwf0hn8KxxauJfdxH6dprLFY95ZCXS_YoJxFE&app=desktop

Последното заседание с присъствие на граждани и журналисти бе проведено в края на февруари, а в следващите месеци общинските съветници дискутираха и приемаха решения „на тъмно“ заради епидемичната обстановка, въпреки че през лятото имаше редица облекчения на мерките.

Припомняме, че Казанлъшкият общински съвет е първият в България електронен общински съвет, но това не стана дълги месеци предпоставка за стартиране на онлайн заседания. Пресс ТВ многократно е критикувало нежеланието на ръководството на местния парламент да направи публичен достъпът до случващото се в залата.

Твърде е вероятно утре да станем свидетели на първото видео на живо от работата на 37-те общински съветници и то да протече възможно гладко от техническа гледна точка, за да няма подозрения в разминаване между декларирано желание и оправдания с технически несъвършенства.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram