Казанлъчани масово не вярват на общината и държавата

„Как държавата и общината се погрижиха за вас в кризата?“ – това попитахме казанлъчани в поредната анкета на сайта ни www.presstv.bg. Дадохме възможност да изберете отговор сред шест опции. Дадохме и шанс участниците в допитването ни да допълнят отговорите със свои. Резултатите са твърде любопитни и твърде негативни.

Най-много от всички – 40% смятат, че държавата и общината никак не са се погрижили за казанлъчани в кризата, предизвикана от К19. На 4% от анкетираните държава и община са обещали помощ и не са я предоставили. В Бюрото по труда са се регистрирали 1,11%, 1,25% признават, че са одобрени за подпомагане по мярката 60/40.

Едва 0,28% са декларирали, че им е отпусната социална помощ. Почти 3% споделят, че не се чувстват част от общината и държавата.

Почти аналогичен е авторският отговор от читателите ни, избран от 6,11%: „Държава, община и грижа са несъвместими понятия“. „Накараха ме да напусна работа по „взаимно съгласие“ са посочили 2.64%.

Високи сметки и такси са затруднили 3.75% от участвалите в анкетата ни. Всяка сутрин ме информираха за случващото се и всяваха страх от това, разочаровани се 4.58%.

Друг авторски отговор: „Ласкаеше ни Борисов – тулупи, безделници, маргинали и т.н.“ – е харесан от 2.08%. „Погрижиха се да ни унищожат бизнесите, доходите и физическото и психическо здраве! Масово изтребление на хора, птици и животни.. 5G и нов световен ред в действие“ – така развит този отговор, съчинен от читател, е чекнат от 8.33%.

„По никакъв начин не искат да помогнат на нас простолюдието“ -категорични са 3.47%.

Обадиха се на домоуправителите да отидатдо общината за 1 л дезинфектант, който се оказа белина и инструкция за входа в случайна заболял от вируса“, иронизират действията на общината 1.11%.

„Държавата два пъти връща документите за мярката 60/40, а за общината. .. не ми се говори… усещам обгрижване отвсякъде!“ – така саркастично са коментирали 0.28%.

Ето и останалите отговори, които са родени от творчеството на читателите ни:

  • Ще чакаме да разпределят откраднатото и евентуално ако някой се откаже да го дадат на народа като помощ 1.94%
  • като ни вдигнаха даъците с 85% 3.89%
  • Безделници! Долу! 4.58%
  • 60 дни без доходи 3.75%
  • da vidq 0.56%
  • Всичко беше един световен цирк с български сценарий! 2.36%
  • За мен и моето здраве се грижи друга държава и други управляващи на които
  • разчитам 0.14%

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram