Казанлък се разделя с лагера в Равда

Публичен търг ще се проведе утре в стая № 22 в общинска администрация-Казанлък, на който се очаква кандидати да наддават за бившия детски лагер край морето.

Въпреки силната съпротива на обществеността, кметът Галя Стоянова продава имота на първа линия на морския бряг. Намерението за продажбата бе замразено през пролетта на 2019 г,. тъй като донесе сериозни имиджови щети за кметицата и екипа й и заради предстоящите местни избори. В предизборните обещания кандидатката за кмет на ГЕРБ Стоянова заяви през септември м.г., че съдбата на апетитния имот ще решат казанлъчани.

Нищо такова не се случи и на 7 юли /вторник/ се очаква да се проведе наддаването, според обява в общинския сайт.

Бившият лагер в Равда остана последният морски имот, собственост на община, но казанлъшката администрация не се отказа да се раздели с него. Площта му е 5 660 кв. метра, а началнтаа тръжна цена в лева без ДДС е 1 082 206 лева или 191 лв. на кв.м.

При липса на кандидати, резервната дата за нов търг е 24 юли.

Противници на продажбата на лагера в Равда коментират с днешна дата, че е възможно от общината да изиграят добре познатия сценарий с други имоти отново – липса на кандидати в продължение на месеци, водеща до поевтиняване на имота и в крайна сметка явяване на само един, който го придобива на незаслужено ниска цена.

В града се говори неприкрито, че местен мастит бизнесмен, купуващ напоследък масово имоти в Казанлък, е хвърлил око на морския имот, а кметицата имала да му връща предизборни услуги и била готова да се реваншира, лишавайки казанлъчани от собствеността им на морето.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram