Извадиха животни, „заварени“ в гараж

Сигналът за бедстващи животни в Казанлък е подаден още тази сутринна тел. 112 от жена, живееща в кв.“Изток“.

Две котки, от които едната майка с малки, се оказали затворници в рядко използван гараж в казанлъшкия квартал „Изток“. Уличните животни се подслонявали в гаража от години, а две жени от блока ги хранели редовно. Ползвателят на гаража живеел в друг квартал и рядко се явявал там. Животните се вмъквали от пролука, която преди два дни някой решил да закрие като заварил метално парче върху нея без да съобрази, че котките са вътре.

Съседка забелязала промяната и се опитала, но не могла да открие чий е гаража, за да бъдат освободени животните. Днес, обаче, решила да сигнализира институциите, тъй като второ денонощие те се оказали без храна и вода.

На мястото се отзоваха Animal houp Kazanlak, полицията и пожарната. Собственикът на гаража бе открит, а животните спасени.

Press TV благодари на всички съпричастни към спасяването тази вечер на бедстващите в заключен гараж животни – Animal Hope Bulgaria-Kazanlak, Ivelina Nedkova, Полицията и Пожарната в Казанлък, г-жа Маринова и будните съседи от 33 бл. в кв.“Изток“.

Повод да си припомним, че „…за величието на една нация и моралния й прогрес се съди по отношението към животните“ /М.Ганди/

Press TV напомня и че частната собственост е неприкосновена, а посегателствата върху нея се преследват от закона.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram