Иван Гешев предупреди да се готвим за военно положение

Трябва да се готвим за най-лошото и ако не се случи, толкова по-добре. Това заяви в правна комисия главният прокурор Иван Гешев, който дойде в Народното събрание по време на обсъждането на закон за мерките по време на извънредното положение.

Времето ни изтича като пясъчен часовник, ако вече не е изтекло, посочи той и предупреди, че ще повторим сценариите на пострадалите европейски страни.

Иван Гешев дори смята, че ще стигнем до военно положение. Ситуацията се променя с часове, притеснен е обвинител номер едно. Ситуацията у нас напомня Италия. Затова и според него законът днес е закъснял, а утре ще е безсмислен.

Икономиката е за хората, заяви главният прокурор: Държава се възстановява, но човешките животи не се възстановяват.

Главният прокурор настоя за радикални мерки. Трябва да се мине в режим на почти военно положение, настоя Иван Гешев. Банско да бъде поставен под карантина, иска още той.

Не ни трябват допълнителни проблеми, сподели главният прокурор. Сега било време да се спре с политиканстването. Меко казано сме в извънредна ситуация, смята Иван Гешев. Да се вземат адекватни и радикални мерки, настоя той. Това е начинът за спасяването на нацията, каза още главният прокурор.

Припомняме, в петък миналата седмица Народното събрание гласува предложеното от Министерски съвет извънредно положение за срок от един месец 13 март – 13 април във връзка с опасността от разпространение на коронавирус в страната. От тогава се въвеждат и допълнителните мерки. Също така миналата седмица бяха предложени и наказателни мерки – затвор и глоба – за неспазващите карантината.

Към 17 март сутринта потвърдените положителни проби за коронавирус в страната достигнаха 67. Смъртните случаи вследствие на заразата са два.

News bg

Само заедно можем да се справим с COVID-19.  Всеки един от нас е отговорен за тази борба. Нека бъдем дисциплинирани. Да спазваме препоръките на експертите.

Грижете  се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

Екип на Медийна група Вис виталис

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram