За младите в Казанлък: НЧ „Искра“ организира театрален фестивал, концерти и изненади тази пролет – Видео

Първи национален младежки театрален фестивал ще организира през април НЧ „Искра“, с подкрепата на Община Казанлък и под патронажа на кмета на Казанлък Галина Стоянова. Това разкри неговият председателят Теодора Иванова на брифинг, на който бяха огласени настоящи и бъдещи инициативи с участието на млади певци и театрали, възпитаници на културната институция. Така, Казанлък засега е единственият град за областта, който ще проведе фестивал за актьорско майсторство с младежко участие. Трупата на младежите при Читалище „Искра“, с художествен ръководител Мая Стоянова, е сред най-дейните в страната. Редовно участва и печели награди от участието си в подобни форуми в цялата страна.

Месец по-рано, на празничния 8 март със специална песен, посветена на Международния ден на жената, младежи от Казанлък, ще отправят своя музикален поздрав. Те са от различни формации на Читалище „Искра“, а песента изпълнява Десислава Гудова, възпитаничка на вокалната студия „Искрица“. Видеото ще бъде излъчено в самия празничен ден, за да бъде изненада. Това разкри Виктор Владков, който е сред главните виновници за изпълнението на този авторски проект, подкрепен от Читалище „Искра“. Част от снимките за него са направени на Бузлуджа, в сезона на снега, има и кадри от читалищната сцена.


Още от проектите, които предстои да бъдат реализирани в града на розите тази пролет разказват Теодора Иванова, Виктор Владков, Десислава Гудова и Лъчезар Йорданов.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram