За или против светофар след Полицията

Вълна от недоволство последва в социалните мрежи, след като стана ясно, че ще бъде монтиран светофар на кръстовището на бул. „Ал. Батенберг“ с ул. „Х. Димитър“ в Казанлък. Казанлъчани алармират, че с поставянето на нова светофарна уредба в тази част на булеварда, трафикът ще стане муден, а образуването на километрични тапи ще се превърне в ежедневие. С играждането на това съоръжение, светофарите след полицията в посока изток, ще се увеличат и ще са през 300 метра.

Поради липса на информация от страна на общинска администрация може единствено да се предполага какви са основните причини за изграждането на светофар на това кръстовище. Като мотив може да се смята предпоставка за пътно- транспортни произшествия, свързани с отнемане на предимство между автомобили извършващи ляв завой и тези движещи се насреща. Друго предположение е произшествия между МПС-та, велосипидисти и пешеходци, не се изключват и инциденти, свързани с превозни средства на общинския транспорт. Светофарът може да служи и за ускоряване на преминаване през кръстовището.

Казанлъчани изразиха мнения в социалните мрежи, че черни облаци ще надвиснат и над графика за движение на обществения транпспорт, тъй като престоят на още един светофар ще увеличи пътуването в час пик по основните линии в града.

Въпроси от възмутени граждани пристигнаха и в нашата редакция с питане какво налага поставянето на светофар на това кръстовище и това ли е единственият метод за неговото регулиране.

Припомняме, че изграждането на този светофар преди няколко дни беше белязано от доста сериозен гаф, за който ви информирахме. Общински служители монтираха накриво новото съоръжение, което повече от 24 часа създаваше опасност за всички преминаващи автомобили и пешеходци в района. Благодарение на бдителни казанлъчани, новият стълб към светофара бе демонтиран и заменен със стар.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram