Затварят западното платно на булевард „Никола Петков“ от утре

Във връзка със завършване на ремонтни дейности по бул.“Никола Петков“ от утре – четвъртък (12.05.2022 г.) от 08,00 ч. западното платно ще бъде затворено. Ограничението ще важи от кръстовището по бул.“Княз Александър Батенберг“ (ЛИДЛ) до ЖП прелеза на ул.“Козлодуй“ до 18,00 ч. в петък (13.05.2022 г.).

Община Казанлък завършва реконструкция на уличната настилка, прилежащите тротоарни площи и изграждане на велосипедна алея по бул. „Никола Петков“, в участъка от бул. „Алeксандър Батенберг“ до ул. „Козлодуй“ по плана на град Казанлък. Довършват се дейностите по рехабилитация на платното за движение с прилежащите тротоари на следните участъци:

• Западно трасе от кръстовището на бул.„Никола Петков“ с бул.„Александър Батенберг“ до началото на велоалея за село Овощник.

• Източно трасе от пресечната точка на бул.„Никола Петков“ с ЖП прелез до началото на велоалея за село Овощник.

• Изграждане на нова двупосочна велоалея (ширина 2,5 м.) и подмяна на прилежащите тротоари по цялото трасе, с изключение на местата с вече подменена настилка. Булевард „Никола Петков“ е важна транспортна връзка с населените места, разположени в посока север – юг около град Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram