Заслужиха си среброто!

Съставът на „Казанлък Волей“ взе най-скъпото отличие в своята деветгодишна история – сребърните медали във финала на Националната волейболна лига за жени за сезон 2020/2021 г., изпреварвайки състава на ЦСКА. За първи път от създаването си през 2012 година, казанлъшките момичета имаха възможността и играха на финал. В една от най-трудните за спорта години, те показаха възход и постоянство, а с талант, упоритост, хъс и воля стигнаха до заслужен успех с място на финал! Независимо от загубата с 3:0 в срещите от лидера „Марица“, страхотният екип от състезатели и треньори направиха възможно спечелването на сребърните медали в шампионата. Трофеи, които ще донесат в Казанлък. Честити да са ни!

Показаното от „Казанлък Волей“ заслужава адмирации и поради още една важна причина. Срещу колоса в женския волейбол „Марица“, изграден от скъпоплатени състезателки, „Казанлък“ играе основно с отбора си от девойки младша и старша възраст, с разликата в годините и липсата на достатъчно опит.

Церемонията по награждаването на призьорите в националната лига за жени се състоя тази вечер в Пловдив с участието на президента на Волейболната федерация Любо Ганев, кметът на Пловдив Здравко Димитров, представители на спортни клубове, популярни лица от волейболния ни елит.

С две от две победи, „маричанки“ остават на върха във волейболната „Демакс лига“, а сребърните медали и плакет печели отборът на Казанлък. Жълто-сините са вече без загуба в 117 поредни мача от НВЛ – уникална серия, започнала на 21 ноември 2015 година. Титлата е седма поред за „маричанки“. С този си успех пловдивчанки отново заслужиха правото да играят директно в груповата фаза на Шампионската лига през следващия сезон.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram