„Закисват“ палатката на Птицеглавия кораб на Копринка

Покачващото се ниво на яз.“Копринка“ погълна палатка. Наводненият навес се намира в местността „Плажа“ и е само на няколко метра от крайбрежният път.

Наводнената палатка по всяка вероятност е на екипа на българския режисьор с дългогодишен и траен интерес към археологията и създател на „Птицеглавият тракийски боен кораб“ – Атанас Димитров. Навеса се е използвал, като работилница и е служил като минилаборатория за усъвършенстването на детайлите по създаването на плавателния съд от Димитров, който твърди, че траките са били народ с развито мореплаване.

На метри от плаващият вече навес се намира и творбата на Атанас Димитров. Поставеният върху дървени греди кораб очаква отново срещата си с водата, а това може да се случи много скоро, заради покачващото се ниво на язовира.

През изминалата година екипа на Димитров, подпомогнат от община Казанлък направиха опит „Птицеглавият кораб“ да заплува, за което стартираха процедурата „закисване“ на дървеното корито. Корабът определено не заплува освен във вече потопените фантазии на неговите създатели.

Рибари са възмутени от безстопанственото отношение към палатката, която изкара цяла зима неприбрана на Плажа. Споделят че е възможно „Птицеглавият кораб“, който струва на казанлъчани над 100 хил. лева да заплава скоро и то без знанието на създателя си, така както без негово знание се наводни и минилабораторията му.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram